DONA’M CINE – Curts on line

http://www.entrepueblos.org/donamcine/index.php?option=com_content&view=category&id=4:concurso&Itemid=6&layout=default

VEREDICTE DEL JURAT

El 10 de Febrer de 2011 el jurat format per Cynthia Judkowski, Llum Quiñonero, Mamen Briz, Maria Dolors Comas, d’Argemí, Maria Jesús Pinto, Marta García, Núria Pérez de Lara, Roser Oliver i Olivella, Tona Gusi Amigó i Yolanda Olmos Ruíz, ha decidit atorgar el Premi del Jurat i dues mencions especials en la I edició de Dame CINEMA als següents curtmetratges:

PREMI DEL JURAT 2010:

Títol: Escolta

Autora: Mabel Lozano

MENCIONS ESPECIALS 2010:

Títol: VIOLETA

Autora: Viviana Bohórquez Monsalve

Títol: HEROÏNES

Autora: Cristina Trenas Martín

Hem atorgat el Premi del Jurat al curtmetratge Escolta per la seva qualitat cinematogràfica, tant tècnica com artística i per la seva originalitat per denunciar l’abús que pateixen moltes dones en el món. El seu punt de vista ens situa com a testimonis directes d’una realitat d’explotació sistemàticament invisibilitzada.

Després del visionat dels quaranta curtmetratges seleccionats, hem volgut destacar dues obres que van estar fins a l’última fase de selecció i atorgar-los una menció especial.

Al curtmetratge VIOLETA, que a través de l’animació com a plantejament visual i en forma de conte ens parla de la situació de violència que pateixen moltes dones colombianes per part del paramilitarisme, relatant d’una manera estèticament impecable.

Al curtmetratge HEROÏNES, que a través d’un diari de viatge personal, proposa una cosa summament necessari que va més enllà de la solidaritat, el reconeixement de la tasca civilitzadora de les dones en el món.

VEREDICTE DEL PÚBLIC

El premi del públic ha estat elegit per totes aquelles usuàries i usuaris registrats en Dame CINEMA que van emetre el seu vot entre el 15 de maig de 2010 i el 6 de febrer de 2011. S’han comptabilitzat un total de 495 vots i el premi ha estat atorgat al següent curtmetratge:

PREMI DEL PÚBLIC 2010

Dones camí de les autores Cristina Chiquin, Claudia Hainaut, Camí Simarro, Concepció Olid i Carolina Ruiz.

L’organització vol agrair a les autores i al públic el debat creat en els fòrums DEFENSA EL TEU PEL · LÍCULA i esmentar, especialment, tres curtmetratges que han mogut de manera significativa a la reflexió, complint un dels objectius principals d’aquest concurs. Dones i aigua de Norma Julieta Maldonado, Primera trobada de sabers i sabors camperols del col · lectiu Eix de dona camperola i família i Comissió de comunicacions del procés d’unitat popular del sud-occident colombià i Or gris d’Ira Nahomi Moreno i Lluna Haro Mancera.

Anuncis