II Concurs internacional on-line de curtmetratges realitzats per dones des de mirades feministes.

Més informació, inscripcions, … :  http://www.donamcine.org/

DONA’M CINE és un projecte audiovisual impulsat per l’Associació Entrepobles / Entrepueblos / Entrepobos / Herriarte, dedicada a la cooperació solidària durant més de 25 anys, i  la Productora Doble Banda, amb una àmplia experiència en cinema i documentals de contingut social. En aquesta segona edició, el projecte compta amb la col•laboració de: Arç Cooperativa, Mujeres de Negro de Sevilla , Coop-57 , l’Observatori del Deute en la Globalització, El Kinògraf, Educació per l’Acció Crítica , Cine Club Vilafranca,  Món Comunicació i l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès;  i el suport financer de l’ Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

PRESENTACIÓ DEL CONCURS

DONA’M CINE és una plataforma cultural online de construccions col•lectives i de mirades feministes diverses. Una xarxa d’intercanvi per internet de materials audiovisuals fets per dones com una forma de distribució més democràtica i accessible . Aquesta plataforma virtual vol potenciar la visibilització de produccions audiovisuals que no tenen un espai en els mitjans de comunicació tradicionals.
DONA’M CINE vol contribuir a teixir relacions, afinitats, vincles i aliances entre les resistències i les alternatives més justes, inclusives i solidàries que dia a dia transgredeixen – PROPOSANT UNA ALTERNATIVA SOCIAL I SOLIDÀRIA- un sistema econòmic i social basat en la mercantilització de la vida, que només funciona generant noves formes d’explotació i violència, i que potencia uns determinats rols de gènere.
DONA’M CINE és una oportunitat per seguir documentant el nostre present, per escriure la nostra pròpia història des de les diversitats d’identitats socials, culturals, econòmiques, indígenes, territorials (àrees urbanes o rurals , del sud o del nord ) , afectiu – sexuals , religioses o agnòstiques. És un instrument que permet mitjançant l’audiovisual donar veu a dones perquè relatin les seves pròpies realitats i les seves lluites des de la “pedagogia de la desobediència” per transformar pràctiques i valors patriarcals.
Vivim en societats en constants transformacions, els rols de les dones i dels homes, com a expressions de la feminitat i la masculinitat, són estereotips que limiten les potencialitats de les persones .  Aquests processos de canvi suposen un desafiament per viure la vida amb plena autonomia, i ens obren un debat “sobre què entendre per vida que val la pena ser viscuda i com organitzar-nos per fer-la possible … , necessitem pensar conjuntament en “desitjos”  i “necessitats”  , transformant-los en “desesidades”  (des de Centreamèrica les dones llancen aquest nou vocable). (Amaia Orozco 2012-2013)

Anuncis