Nou Projecte Col.lectiu: Informe de dret a l’alimentació a Catalunya

L’Observatori DESC, Educació per l’Acció Crítica-Grup d’Investigació en Drets Humans i Sostenibilitat de la Càtedra UNESCO de la Universitat Politècnica de Catalunya i Entrepobles estan coordinant l’elaboració d’un informe sobre el dret a l’alimentació a Catalunya. Es tracta d’un projecte col·lectiu on col·laboren moltes entitats: Aliança per la Sobirania Alimentària de Catalunya, Espai Social de Formació en Arquitectura, VSF-Justicia Alimentària Global, Xarxa de Consum Solidari, Àsia i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca.

Des del mes de juny de 2013, s’ha engegat un procés d’investigació participatiu que es proposa fer una diagnosi de la situació de vulneració del dret a l’alimentació a Catalunya. El treball de camp s’està duent a terme als districtes de Ciutat Vella i Nou Barris (Barcelona) i a la ciutat de Terrassa. Per poder fer aquest diagnòstic, hem realitzat fins el moment una trentena d’entrevistes amb els diferents persones i entitats que estan abordant la problemàtica: associacions de veïns i veïnes, organitzacions no governamentals, persones representants del govern, persones afectades, del sector educatiu i sanitari, etc.

A més a més, estem fent una anàlisi de la situació socioeconòmica, de la normativa i les polítiquesproductives i de seguretat alimentària existents, i com aquestes afecten a la realització del dret. S’avalua l’impacte de les retallades i de les darreres reformes legislatives en la vulneració del dret a una alimentació adequada en el nostre territori. Un dels objectius claus un cop es presenti l’informe a la tardor del 2014 es poder fer incidència política a nivell local i fins i tot, internacional per assenyalar les causes estructurals i poder anar més enllà de polítiques assistencials o pal·liatives per fer front a aquesta problemàtica.

CAMPANYA DE COL•LABORACIÓ

Volem donar-te a conèixer una campanya de finançament i participació col•lectiva que vam llançar el dijous 27 de març. PARTICIPA I COL•LABORA!!

http://goteo.org/project/informe-dret-alimentacio-catalunya?lang=ca

Necessitem la col·laboració de persones afins i organitzacions interessades a promoure la garantia del Dret a l’Alimentació. Volem elaborar un informe pel Dret a l’Alimentació a Catalunya i portar-lo al Consell de Drets Humans de Ginebra, així com elaborar vídeos divulgatius amb el material audiovisual extret en les entrevistes. Col·labora aportant una donació o difonent aquesta campanya a qui creguis que li pot interessar.

Per més informació entra al nostre Blog: http://entrepoblesbarcelona.wordpress.com/

Anuncis