Presentació del llibre “Pràctiques i estratègies de la pagesia a Catalunya”

unnamed[2]

Pots llegir sinopsi aquí : Pràctiques i estratègies de la pagesia a Catalunya-sinopsi-

El proper dimecres 21 de gener, a les 7 de la tarda, es presentarà a l’Escorxador de  Vilafranca el llibre ”Pràctiques i estratègies de la pagesia a Catalunya. Trajectòries i plantejaments de futur”, publicat per l’Associació Entrepobles.

L’acte anirà a càrrec de Montserrat Soronellas Masdeu (professora del Departament d’Antropologia, Filosofia i Treball Social de la URV), Gemma Casal Fité (investigadora del Grup d’Estudis de Desenvolupament i Multiculturalitat de la UDL),  Gonçal Barrios i Jordi Mateu (membres de l’associació Entrepobles).

L’obra recull les experiències i les opinions de pagesos i pageses que s’han adaptat per resistir les agressions dels mercats agraris globals. S’ha escoltat la seva veu per comprendre la situació i trobar-hi solucions.

Aquesta proposta s’emmarca en el treball d’Entrepobles de fa molts anys. El fet d’haver publicat l’estudi “Arran de terra”, un treball de recerca sobre els indicadors de la Sobirania Alimentària a Catalunya i el llibre que ara presentem, fa que s’acosti la Sobirania Alimentària (un concepte que neix a Llatinoamèrica de l’experiència de Via Campesina) i el debat sobre el model d’agricultura que tenim i que volem a les persones que treballen la terra a casa nostra.

 

Anuncis