Presentació de l’informe de recerca, “Pràctiques i estratègies de la pagesia a Catalunya. Trajectòries i plantejaments de futur”.

Per descarregar el llibre en PDF –> informe_pagesia  (llicència Creative Commons)

Enllaç  Penedès TV:

El dimecres 21 de gener, amb la intervenció de les seves autores, Montserrat Soronellas i Gemma Casal vàrem presentar a l’Escorxador de Vilafranca l’informe de recerca “Pràctiques i estratègies de la pagesia a Catalunya. Trajectòries i plantejaments de futur”. Una molt bona presència de pageses i pagesos i de persones interessades en la qüestió van donar acollida a la presentació i van ser protagonistes d’un interessant debat, que tot just es podia encetar en un marc com aquest, però que creiem del tot necessari i imprescindible.

Aquesta publicació, segon treball coordinat per Entrepobles al voltant de l’agricultura i la Sobirania Alimentària a Catalunya, ha estat editada amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i l’Ajuntament de Barcelona, està subjecta a una llicència Creative Commons, no està a la venda i la podeu consultar a l’enllaç que trobareu en aquest blog.

Us en deixem descripció d’alguns paràgrafs:

“En aquesta publicació hem cercat un altre enfocament per mostrar una mirada des de dins sobre l’evolució de l’agricultura catalana a partir de les percepcions de persones amb una llarga trajectòria a la pagesia i al món rural.”

“Hi ha una llarga història darrera de cada una de les explotacions agràries, una història farcida d’emocions en la qual es fa difícil discernir entre la biografia familiar, les decisions econòmiques, les relacions parentals i les trajectòries personals.”

“Diferents conreus, diferents geografies i diferents estratègies i recursos posaran en evidència el caràcter dinàmic i resistent d’una pagesia que avui és pràcticament invisible als ulls d’una societat que es defineix essencialment com a urbana.”

“Rere aquest intent hi ha la voluntat de conèixer si la nostra societat i el sector agrari, es pot arribar a plantejar un nou model d’agricultura que recuperi, amb el suport de les tecnologies més

actuals, les maneres de fer de les cultures agràries locals: unes pràctiques sostenibles que retornin a la pagesia el seu paper protagonista en la producció d’aliments variats, saludables i capaços de ser consumits en proximitat, en els mercats locals, per les poblacions del propi país.”

 

Anuncis