Comunicació social, una estratègia per fer visibles realitats silenciades i per lluitar pels drets humans

Els propers 15 i 16 de juny tindrem al Penedès a Wendy Paiz, de la Fundación Luciérnaga de Nicaragua i Arturo Albizures, de la Asociación Comunicarte de Guatemala. Ambdues entitats, juntament amb una trentena d’organitzacions socials centreamericanes, conformen la Red Centroamericana de Comunicación Social, una xarxa d’organitzacions i persones que exerceixen la comunicació social comunitària, una estratègia de comunicació per fer visibles realitats silenciades, per treballar pels drets humans i la justícia social.

Aquestes dues persones estan visitant diferents ciutats de l’estat espanyol i participant en  activitats en els àmbits de la comunicació social, l’educació i la cooperació internacional. El motiu pel que estaran al Penedès rau en que la Fundación Luciérnaga i, de retruc, la Red Centroamericana de Comunicación Social, han rebut fons de la cooperació solidària internacional dels ajuntaments de Vilafranca i Sant Sadurní d’Anoia, mitjançant projectes presentats per Entrepobles.

Així doncs, aquesta visita ve a donar visibilitat a la cooperació solidària penedesenca, a explicar-nos el què fan, a donar a conèixer les seves realitats i a socialitzar els aprenentatges recíprocs d’aquest diàleg que voldríem global.

Dins d’una atapeïda agenda d’actes, tenen previstes trobades amb els Serveis de Solidaritat Cooperació Internacional i regidors/es dels ajuntaments de Vilafranca i  Sant Sadurní, amb les ràdios i amb Penedès TV.  Tanmateix hi ha programats dos actes públics:

  • El dilluns, 15 de juny, a les 7 de la tarda, a l’Escorxador de Vilafranca, col·loqui amb les ong’s i organitzacions socials vilafranquines. “Comunicació social, una estratègia per fer visibles realitats silenciades i treballar pels drets humans.

Dilluns 15 de juny a Vilafranca del Penedès.PDF

  • El dimarts, 16 de juny, a les 7 de la tarda, al Casal d’Entitats de Sant Sadurní d’Anoia, taller-col·loqui obert a tothom: “Mitjans de comunicació social per fer visibles realitats silenciades.

Dimarts 16 de juny a Sant Sadurni. PDF

  • Per a més informació:

http://www.revistapueblos.org/?p=18650

https://es-es.facebook.com/pages/Red-Centroamericana-de-Comunicaci%C3%B3n/902998213059593

https://entrepoblespenedes.wordpress.com/

 

 

Anuncis