Visita al Penedès de representants de la Red Centroamericana de Comunicación Social

El 15 i 16 de juny vam poder compartir amb Wendy Paiz (Fundación Luciérnaga, Nicaragua) i Arturo Albizures (Asociación Comunicarte, Guatemala), membres de la Red Centroamericana de Comunicación Social. En un viatge que els ha portat a diferents ciutats de l’estat espanyol, van fer estada al Penedès per participar en diferents actes vinculats a la seva activitat de comunicadors socials i als projectes de cooperació internacional que han rebut el suport dels Ajuntaments de Vilafranca i Sant Sadurní.

Així van ser entrevistats per ràdio Vilafranca i ràdio Sant Sadurní, van visitar les instal·lacions de Penedès TV, on van rebre detallada informació de l’organització de l’ens, els objectius i les dinàmiques de la nostra comunicació local i comarcal. També van visitar els estudis d’una productora audiovisual vilafranquina.


*Nicaragua i Guatemala visiten Sant Sadurní durant la Quinzena Solidària
*L’Actualitat al dia amb Josep Maria Soler i Anna Vallhonesta

Representants del consistori sadurninenc i membres del consell de cooperació van acollir la Wendy i l’Arturo, que també van tenir ocasió d’entrevistar-se amb els tècnics de cooperació internacional dels ajuntaments de Vilafranca i Sant Sadurní.

A la tarda d’aquests dies, es van convocar dos actes públics per parlar de les experiències de la Xarxa Centreamericana de Comunicació Social en l’àmbit de la comunicació social, entesa com una estratègia de comunicació per fer visibles realitats silenciades i per lluitar pels drets humans, entesos en el sentit més ampli. En aquests actes es va debatre també de la situació actual dels moviments socials centreamericans.

A nivell de valoració es van emportar un grat record del Penedès i de les gents i entitats amb les que van compartir. Pel que fa a la seva petjada, Entrepobles valorem que ha estat una molt bona oportunitat per explicar i donar concreció, més enllà dels papers, del destí de l’esforç solidari penedesenc que, en aquest cas, s’ha manifestat com una eina imprescindible per la lluita pels drets humans i la justícia social. Tanmateix ens queda el pòsit d’una relació plena de complicitats i necessària per treballar per un món més just i unes realitats humanes més dignes.

Juny de 2015

IMG-20150616-WA0004

 

DSC00294 IMG_4427 IMG_4430 IMG_4438 Last Import - 14 de 39R Last Import - 17 de 39R Last Import - 25 de 39 Last Import - 29 de 39R Last Import - 39 de 39R P1080286F P1080288F P1080296

Anuncis