“Hija de la Laguna” La lluita per la terra i el dret a l’aigua, a la Sala Zazie de Vilafranca.

Cartell_vilafranca_hija_laguna medioDivendres, 26 de febrer, a les 8 del vespre, a la Sala Zazie de Vilafranca

Cine Club Vilafranca i Entrepobles-Penedès presenten la projecció de “Hija de la Laguna”. Comptarem amb la presència de la seva protagonista, Nélida Ayay Chilón, amb la que podrem compartir col·loqui sobre la pel·lícula i la realitat que ens acosta.

Aquesta projecció tindrà entrada gratuïta per a tot el públic. Hi haurà un sistema de “taquilla inversa” per col·laborar en les despeses del viatge de la protagonista del documental.

 

La lluita per la terra i el dret a l’aigua

SINOPSI 

Nélida és una dona dels Andes que parla amb els esperits de l’aigua. La troballa d’un jaciment d’or amenaça amb destruir la llacuna que ella considera la seva mare. Per evitar-ho, Nélida s’afegeix a la lluita dels pagesos de la zona que temen quedar-se sense aigua, enfrontant-los a la minera d’or més gran de Sudamèrica.

LA PROTAGONISTA. Nélida Ayay Chilón

HIJASDELALAGUNANélida , 31 anys, és originària de la comunitat de Porcón (Cajamarca , Perú) . És camperola i líder ambientalista en una zona on les empreses mineres han operat des de 1992. Encara que el que més estima és estar al camp i tenir cura dels seus animals i cultius, Nélida ha de mudar-se a la ciutat de Cajamarca per formar-se en la universitat. Està estudiant dret per poder defensar a la seva comunitat dels abusos de les empreses extractives.

Nélida és una dona sorprenentment forta, decidida a defensar a la Mare Terra i la Mare Aigua. Com altres ciutadans indígenes dels Andes , la seva relació amb la natura és sagrada i harm oniosa.

+ INFORMACIÓ:     presskit-hija-laguna-es.pdf

TRAILER :   https://www.youtube.com/watch?v=ikrmt1QWGqE


Entrepobles, des de fa anys, dóna suport a les lluites de diferents comunitats de Centre i Sud Amèrica en defensa del territori. Coneixem bé aquest fenomen a través dels centenars de conflictes ambientals que avui tenyeixen tot l’anomenat “Sud global”. Els conflictes socio-ambientals pel territori són avui un dels principals focus de la conflictivitat social i política, local i global, així com de violació dels drets humans i ambientals dels pobles indígenes i comunitats camperoles.

 

Anuncis