Galeano a Vilafranca

El 14 i 15 d’abril, des de la Comissió Galeano, vam compartir dos actes públics amb la ciutadania de Vilafranca i la comarca que volien reconèixer l’obra, la persona i el compromís de l’escriptor uruguaià Eduardo Galeano, que va morir ara fa un any.

A banda de la magnífica resposta del públic a les dues convocatòries, gràcies principalment a la generositat de les persones que van voler aportar part del seu saber i energies , també fem esment d’altres punts, no menys importants en la difusió de l’obra de Galeano.

  • Durant els mesos de febrer/març el Grup de Lectura de la Biblioteca Torras i Bages va compartir el llibre “Espejos”. Tot i no ser un tipus de lectura habitual en el grup, l’acollida – per algunes persones, descobriment- va ser molt entusiasta i van valorar molt positivament la tria.
  • El 14 d’abril, a la Biblioteca Torras i Bages, potser més de 70 persones vam gaudir i emocionar-nos amb la conversa de quatre persones que, per la seva coneixença personal o/i  pels seus sabers i compromisos socials van acostar-nos als móns i les mirades de Galeano.
  • El 15 d’abril, al Claustre de Sant Francesc, altra vegada entorn una vuitantena de persones seguíem emocionades la tria dels fragments de l’obra de Galeano que ens van proposar les persones i els grups (procedents d’arreu del Penedès i Catalunya) que van actuar.
  • També volem deixar constància que arrel de la petició de la Comissió Galeano, el grup editor de l’obra de Galeano a l’estat espanyol, va fer donació de dues col.leccions complertes de tota la seva obra. Aquesta donació ha tingut com a destinatàries les biblioteques municipals Torras i Bages de Vilafranca i  Ramon Bosch de Noya de Sant Sadurní.

Gràcies a totes les generositats compartides.

_DSC8752c

DSC01415

_DSC8778c

_DSC8783c

DSC01423

DSC01435

_DSC8830c

_DSC8820c

_DSC8814c

IMG-20160424-WA0000

Anuncis