Projecció de “Hija de la laguna” al Casal d’Entitats de Sant Sadurní d’Anoia.

Cartell_StSadunri_hija_laguna medio
En el marc de la 8ª Quinzena Solidària, el proper dimarts, 7 de juny, a les 8 del vespre, al Casal d’Entitats, us convidem a la projecció del documental “Hija de la laguna”. Després compartirem un col.loqui sobre la pel.lícula i el context que la ha fet possible.

Sinopsi:
Nélida és una dona dels Andes que parla amb els esperits de l’aigua. La troballa d’un jaciment d’or amenaça amb destruir la llacuna que ella considera la seva mare. Per evitar-ho, Nélida s’uneix a la lluita dels pagesos de la zona que temen quedar-se sense aigua, enfrontant-los a la minera d’or més gran de Sudamèrica.
El documental:
Aquest documental, que retrata la guerra per l’aigua que es dona entre petites comunitats i grans empreses mineres. S’ha presentat a la Seminci de Valladolid i a diferents festivals internacionals de Cinema, així com a mostres internacionals de documentals sobre Drets Humans i Medi Ambient.
La pel.lícula descriu també la resistència de Màxima Acuña, pagesa i defensora ambiental peruana, propietària legal de la seva casa i terres situades davant la zona d’expansió de la mina. Per aquesta lluita, per aquesta resistència, Màxima Acuña va rebre el mes d’abril el premi Goldman 2016
Entrepobles i la defensa del territori:
Entrepobles, des de fa anys, dóna suport a les lluites de diferents comunitats de Centre i Sud Amèrica en defensa del territori. Coneixem bé aquest fenomen a través dels centenars de conflictes ambientals que avui tenyeixen tot l’anomenat “Sud global”. Els conflictes socio-ambientals pel territori són avui un dels principals focus de la conflictivitat social i política, local i global, així com de violació dels drets humans i ambientals dels pobles indígenes i comunitats camperoles.
Enllaços:
PROGRAMA QUINZENA SOLIDÀRIA: http://www.santsadurni.cat/7051
Anuncis