Vídeos i curtmetratges produïts per la Red Centroamericana de Comunicación Social |2- Entrevista a Berta Zúñiga 

2.- Entrevista a Berta Zúñiga “Es muy difícil imaginarse lo que pasa en nuestros territorios”

La Red Centroamericana de Comunicación Social aplega una trentena d’organitzacions socials i de comunicació de Hondures, Nicaragua, Guatemala i El Salvador. Aquesta xarxa treballa, des d’un enfocament crític i qüestionador, com espai per articular iniciatives de comunicació relacionades amb temes de l’àmbit polític, social, econòmic, d’equitat de gènere i cultural, per promoure el desenvolupament humà dels pobles de Centreamèrica.

En les memòries dels darrers anys i en altres informacions també publicades en aquest blog podreu trobar més informació d’aquest projecte que, de fa uns anys, compta amb el suport solidari dels ajuntaments de Sant Sadurní d’Anoia i Vilafranca del Penedès
captura-de-pantalla-2017-02-18-a-les-20-05-56El proper 3 de març farà un any de l’assassinat de Berta Cáceres, en homenatge a ella i a totes les persones que han perdut la vida defensant els drets mediambientals i dels pobles indígenes hondurenys i de tot el món, reproduïm aquesta entrevista a la filla de la dirigent assassinada, evocant la seva mare i les seves lluites.
Entrevista publicada el 15 de maig de 2016 després del recorregut de sensibilització de Berta Zúñiga per organitzacions i mitjans de comunicació de l’Estat espanyol. Un periple que havia de fer la seva mare, Berta Cáceres, com líder i fundadora del Consejo Cívico de Organizaciones Populares e Indígenas de Honduras (Copinh), però que no es va poder fer pel seu assassinat a la ciutat de La Esperanza, on residia. En el seu lloc, la seva filla va rebre el Premi del Festival Internacional del Cine i Medi Ambient (Ecozine) a Zaragoza, va comparèixer al Parlament Europeu, va visitar les alcaldies de Barcelona i Madrid i va assistir a diferents actes convocats per organitzacions socials i solidàries.

 berta
Anuncis