Dona’m Cine, projecció dels curtmetratges guanyadors.

El dilluns 6 de març, a la Sala Zazie, es van projectar els curtmetratges finalistes i guanyadors, en les seves diferents categories, de la III Edició del DONA’M CINE.

Amb una bona presència de públic vàrem compartir la projecció dels curts, així com un posterior col.loqui amb Montse Benito i Chari Ronda entorn de l’organització del concurs, les qualitats i temàtiques dels curts i la reivindicació/necessitat del feminisme amb continguts polítics.

Després, Nelly Wampash Tsakimp, lideresa del poble shuar (Amazonia equatoriana), present a l’acte per la seva vinculació amb un dels curts guardonats, ens va transmetre la greu situació de les comunitats i territoris shuars davant la pressió de transnacionals extractivistes i del govern equatorià, que amenacen la població, la biodiversitat i els territoris, que han estat el seu habitat i font de recursos des de temps ancestrals. Síntesi i record de la lluita feminista, les lluites i resistències per la defensa del territori, les lluites compartides amb les poblacions originàries d’Amèrica, la Nelly i totes les persones que l’escoltàvem vam recordar i fer homenatge a la llavor de Berta Càceres.

Va cloure l’acte la sensibilitat de la Clara Cols Torras, que ens va regalar un punyent i emotiu monòleg feminista.

rtvvilafranca: http://www.rtvvilafranca.cat/2017/03/concurs-internacional-curtmetratges-donam-cine-ha-fet-parada-vilafranca/


 

Més informació:
http://elpais.com/elpais/2017/02/13/planeta_futuro/1486987988_566372.html (pel que fa al context de la realitat de Nelly Wampash Tsakimp)∑
Anuncis