Comunicat: Contra la violència i la por, compromís amb la pau i la solidaritat

http://www.lafede.cat/comunicat-contra-la-violencia-i-la-por-compromis-amb-la-pau-i-la-solidaritat/

COMUNICAT DE LAFEDE.CAT

En relació a l’atemptat terrorista d’ahir, 17 d’agost, a Les Rambles de Barcelona i els fets posteriors a Cambrils, on han estat assassinades 13 persones i hi ha hagut més d’una vuitantena persones ferides, condemnem rotundament aquests fets que ens causen tant de dolor, com hem condemnat sempre atacs similars arreu. Sabem que la intenció és generar terror i enfrontaments a nivell global i, per responsabilitat, la nostra resposta ha de ser sempre de denúncia i solidaritat globals.

Volem manifestar en primer lloc el nostre condol i suport a totes les víctimes i els seus familiars i amics, tant a les que viuen a Catalunya com a les que ens visitaven, i dir-los que ho sentim molt, i que esperem poder acompanyar-los de la millor manera possible amb tots els recursos públics i privats de la ciutat i del país.

De la mateixa manera volem mostrar el nostre afecte i suport, com a entitat amb seu al Raval, a tots els veïns i veïnes, comerciants i treballadors i treballadores que van viure en directe els horribles atacs. Precisament per això volem fem saber a tots els veïns i veïnes d’altres orígens i religions que estarem al seu costat davant possibles discursos racistes o xenòfobs arran de l’atemptat.

Lafede.cat demana a totes les institucions i partits i a la societat civil, unitat i fermesa tant en la denúncia de les causes d’aquest terror injustificat, com en la defensa d’una resposta que prioritzi la defensa dels drets humans, la pau i la solidaritat. No podem oblidar que la violència neix dels conflictes armats – 36 en l’actualitat oberts-, de la venda d’armes, i que Espanya és potència exportadora, i de les desigualtats econòmiques i violacions de drets humans arreu. És per això que fem una crida a evitar que la por es converteixi en una eina per fomentar l’odi i el racisme, així com una excusa per retallar drets i llibertats.

La ciutadania catalana ha sortit sempre al carrer per dir no a la guerra, rebutjar la violència i mostrar-se oberta com a terra d’acollida. Avui més que mai Catalunya ha de continuar exigint l’arribada de persones refugiades i migrants com a resposta digna i universal al sense sentit terrorista. No volem aquesta violència enlloc. El món se solidaritza amb Barcelona, i el país ha de respondre amb generositat. Cercar i defensar la Justícia Global és l’únic fre a la barbàrie, l’única sortida.

Per tot això Lafede.cat es suma a la concentració, avui divendres 18 d’agost, a les 12h a la plaça de Catalunya convocada per l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya amb el suport d’entitats i moviments socials.


COMUNICADO DE LAFEDE.CAT

En relación al atentado terrorista de ayer, 17 de agosto, en Las Ramblas de Barcelona y los actos posteriores de Cambrils, en los que fueron asesinadas 13 personas y más de ochenta resultaron heridas, condenamos rotundamente estos hechos que nos causan tanto dolor, tal y como hemos condenado anteriores ataques similares en cualquier parte del mundo. Sabemos que la intención es generar terror y enfrentamientos a nivel global y, por responsabilidad, nuestra respuesta debe ser siempre de denuncia y solidaridad global.

Queremos manifestar en primer lugar nuestro pésame y apoyo a todas las víctimas, sus familiares y amistades, tanto a las que viven en Cataluña como las que nos visitaban. Les decimos que lo sentimos mucho y esperamos poder acompañarlos de la mejor manera posible con todos los recursos públicos y privados de la ciudad y del país.

Del mismo modo queremos mostrar nuestro afecto y apoyo, como entidad con sede en el Raval, a todos los vecinos y vecinas, comerciantes y trabajadores que vivieron en directo los horribles ataques. Precisamente por eso queremos hacer saber a todas las personas de otros orígenes y religiones que estaremos a su lado y no dudaremos en condenar posibles discursos racistas o xenófobos que puedan surgir a raíz del atentado.

Lafede.cat pide a todas las instituciones, partidos y a la sociedad civil unidad y firmeza tanto en la denuncia de las causas de este terror injustificado, como en la defensa de una respuesta que priorice la defensa de los derechos humanos, la paz y la solidaridad. No podemos olvidar que la violencia nace de los conflictos armados – 36 en la actualidad abiertos-, de la venta de armas -y España es potencia exportadora- y de las desigualdades económicas y violaciones de derechos humanos. Por ello hacemos un llamado a evitar que el miedo se convierta en una herramienta para fomentar el odio y el racismo, o una excusa para recortar derechos y libertades.

La ciudadanía catalana ha salido siempre a la calle para decir no a la guerra, rechazar la violencia y mostrarse abierta como tierra de acogida. Hoy más que nunca Cataluña y toda la ciudadanía global debemos seguir exigiendo la llegada de personas refugiadas y migrantes como respuesta digna y universal al sinsentido terrorista. No queremos esta violencia en ninguna parte. El mundo se solidariza con Barcelona y el país debe responder con generosidad. Buscar y defender la Justícia Global es el único freno a la barbarie, la única salida.

Por todo ello Lafede.cat se suma a la concentración de hoy viernes 18 de agosto, a las 12h en la Plaza de Cataluña convocada por el Ayuntamiento de Barcelona y la Generalitat de Cataluña con el apoyo de entidades y movimientos sociales.

Anuncis