“Defensar a qui ens defensa”. Gustavo Castro a Sant Sadurní el 26 d’abril

Galeria d’imatges dels diferents actes.

Presentació xerrada Sant Sadurní
 
Presentació de la Maria Rovira, activista i pagesa
    Acte al Centre Cultural de Sant Sadurni
    Xerrada Institut d'Eugeni D'ors de Vilafranca
Entrevista a Ràdio Sant Sadurní, programa "La Xarxa", a partir del 16' 
http://programes.laxarxa.com/audio/137716#
    Entrevista a Ràdio Vilafranca,a partit del 33'
http://media.rtvvilafranca.cat/podcast/radio-vilafranca/penedes-gamma-extra/30974-20180430a.mp3

El dijous, 26 d’abril, a les 19,30 h. al Centre de Cultura de la Plaça Nova de Sant Sadurní d’Anoia, els grups penedesencs d’Amnistia Internacional i Entrepobles us proposem compartir el testimoni i la conversa amb Gustavo Castro, defensor dels drets humans, de la terra i del medi ambient a Amèrica Llatina.

L’acte serà presentat per l’activista pels drets dels pagesos i defensora del territori, Maria Rovira.

Gustavo Castro Soto és sociòleg, fundador i coordinador de Otros Mundos A.C./ Amigos de la Tierra Mèxic, amb seu a San Cristóbal de las Casas, Chiapas. Otros Mundos forma part de diferents xarxes en defensa dels drets humans i mediambientals, publiquen investigacions, produeixen material educatiu i donen suport als esforços de resistència contra extractivismes i projectes que suposen espoli dels territoris i les comunitats que els habiten. Tanmateix promouen alternatives a través de l’Escola d’Aigua i Energia Popular i de la Xarxa de xarxes familiars sostenibles alternatives. Gustavo Castro és autor de molts articles i publicacions sobre temàtiques ambientals, d’anàlisi política i econòmica, també ha col·laborat en materials audiovisuals d’educació popular. Les seves aportacions han tingut cabuda a l’educació popular, a revistes especialitzades i a institucions acadèmiques i universitats.
També ha format part del Tribunal Permanent dels Pobles dues vegades, una a Hondures i una altra a Nicaragua. Forma part dels processos socials en defensa de la Mare Terra i els drets humans.
Gustavo Castro és testimoni i supervivent de l’atac on van assassinar la lideresa indígena i ambientalista Berta Cáceres. +info